Stressconsultancy

Stress en spanning…………wie kent het niet. Allemaal kennen we, van tijd tot tijd, gevoelens van stress. En meestal verdwijnen deze gevoelens na verloop van tijd op een natuurlijke manier.

Maar………soms gaat het anders. Dan verdwijnt de stress niet. Of het lijkt verdwenen te zijn, maar komt toch steeds (en vaak in sterkere mate) terug.
In die situaties is het zinvol om hulp in te schakelen. Als stress te lang aanhoudt kan dat tot allerlei klachten leiden zoals: lichamelijke klachten, slaapstoornissen, sneller geïrriteerd, vergeetachtigheid, slechte concentratie, gevoelens van onzekerheid en depressiviteit.

Als gediplomeerd stressconsultant ben ik opgeleid om op een heldere manier uw stressgerelateerde klachten in kaart te brengen. Zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal gebied.
Soms lijkt het voor de hand te liggen dat de stressklachten te maken hebben met de werkzaamheden, maar bij nader onderzoek kan blijken dat de oorzaken van de stress op een heel ander vlak liggen, b.v. op heb gebied van relaties of gezondheid of op financiëel gebied.

De begeleiding

Tijdens het eerste gesprek wordt helder wat de aandachtspunten zijn en in welke volgorde we er aan gaan werken. De begeleiding bestaat uit het voeren van gesprekken, het leren toepassen van ontspanningstechnieken, vragenlijsten om meer inzicht te krijgen in jezelf, verschillende methoden om je denken en voelen beter te onderzoeken te begrijpen en eventueel te veranderen én verschillende doeltreffende en ervaringsgerichte oefeningen.

De begeleiding is op de persoon afgestemd en de duur van de begeleiding kan variëren van 5 tot 10 sessies. Een consult duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

Mocht u graag meer informatie willen hebben over hoe u uw eigen stressklachten kunt onderzoeken en hoe om te gaan met stress, dan kunt u in groepsverband een cursus “Omgaan met stress” volgen. Kijk voor meer informatie bij Cursus.

anti-stress-ballen